From the blog

Защо не трябва да си поръчвате пластмасов материал по куриер

Благодарение на факта, че живеем и се опитваме да работим в България понякога си докарваме допълнителни главоболия. За наш клиент от Германия обливаме полипропиленови детайли с еластомер. За съжаление търсенето ни на въпросният материал в родината ни удари на камък. На малкото места, където се наеха да ни доставят този вид пластмасов материал не можаха да гарантират, че той ще бъде един и същ през годините. Останалите пожелали да си партнираме през годините ни предявиха условия за закупуване на големи количества, което нито нас, нито германският ни партньор ни устройваше. До тук нищо ново за микро климата в сферата на производството на пластмасови детайли в България. Всеки един от колегите в бранша, който не се захранва от чужбина и се нуждае от по-специфични материали необходими за производството на технически изделия е попадал на такава ситуация (а може би не е и излизал)

Но да се върнем на проблема ни. За разрешаването му се наложи именно нашият клиент да се заеме с доставката на TPE. Естествено договарянето с тамошният доставчик премина повече от гладко и необходимото количество с необходимото качество тръгна към нас с помощта на …. куриер. До тук нищо ново, нали? Новото дойде миналия ден с камиона на фирма Speedy. Едно европале дойде буквално пред вратата ни. За съжаление до тук с добрите новини. Още на пръв поглед се видя, че торбите не са подредени така както са тръгнали от Германия. Под допълнително поставеното стреч фолио се

Твърде много ценен материал отива за боклука предвид, че на нас са ни необходими 6 грама за едно изделие.
Твърде много ценен материал отива за боклука предвид, че на нас са ни необходими 6 грама за едно изделие.

виждаше допълнителни торби. Куриера измърмори „под мустак“, че май им има нещо на тези торби, но с такъв тон, че да сме сигурни, че това не е по негова вина. Дори и не направихме опит.

Пратката е приета, документите са подписани и подпечатани. Довиждане и лек ден. Но не беше така лек, поне не и емоционално. При разопаковането се оказа, че почти няма незасегната торба. Ясно си личеше, че разкъсванията са дошли в следствие на триенето със съседни европалета. Оказа се че дори и на тях, някъде из складовите помещения е направило впечатление, че торбите са срязани, защото някой е бил така добър да ни събере това, което е изтекло. За съжаление сметеният от земята материал е 100% брак за нас и ние спокойно можем да го изхвърлим на предвиденото за това място.

Клиента ни е запознат и забележки ще бъдат направени в офиса на Speedy в Германия. Така поне има голяма вероятност някой да обърне внимание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.