From the blog

Ето как можем да ви бъдем полезни

За да разберете какви са способностите ни и как можем да ви бъдем полезни ще нахвърляме набързо как се разви съвместната ни дейност с един от последните ни клиенти.

С нас се свързаха от фирма занимаваща се с дейности свързани с противопожарната защита. За една от тези дейности им беше необходим пластмасов детайл „гаранционен пръстен“ Изискванията към детайла бяха да бъде произведен от цитирам: „обикновена пластмаса“ , да има надпис, който да не може лесно да се заличава и естествено да отговаря на зададените от тях размери. Търсената бройка – 5000 бр.page

Клиента бе предложил два варианта: цилиндричен и шестен. До тук това всичкото бе цялата информация ( заедно с чертежите) която имахме ние. След проведен телефонен разговор стана ясно, че клиента не желае да инвестира в шприцформа и че на този етап са му необходими единствено тези 5000 броя.

В такива случаи ние предлагаме изработка на шприцформата за наша сметка и включване на цената й в себестойността на крайното изделие. Така клиента не инвестира в инструментална екипировка и получава нужните му детайли на цена, която го устройва. Ние от своя страна ползваме стари шприцформи или такива които позволяват вместването на нови гнезда. При този метод себестойността на крайният продукт е по-висока от тази на произведен със собствена шприцформа, но много по-ниска от произведени по механичен път. Или иначе казано идеален вариант за малка серия пластмасови изделия20160420_154328

След уточняване на някои подробности изработката на инструменталната екипировка започна. Използвахме стара матрица, която  позволяваше добавянето на две нови гнезда. И тъй като детайла е доста лесен за изработка тази дейност беше извършена преди да успее клиента да заплати авансовото плащане. В крайна сметка 2 седмици по-късно инструмента бе качен за проба и след като изпратените снимки на готовите проби бяха удобрени преминахме към самото производство. Два дни по-късно 5000 броя „гаранционни пръстена“ бяха при клиента ни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.